Kandalló építés mint művészet

Kandalló építés mint művészet

Ezen írásunkban ezúttal nem egy technikai újítást szeretnénk bemutatni, és nem is a szilárd tüzelésű rendszerek terminus technikájából ragadunk ki egy elemet, hogy azt jobban megismertessük a laikus olvasóval. Ebben a cikkben azt szeretnénk prezentálni, hogy bizony a kandalló építést is lehet művészi szintre emelni.

Sok esetben a szilárd tüzelésű rendszerekre, sőt igazából minden fűtéstechnika megoldásra szeretünk úgy tekinteni, mint egy épületgépészeti elem, és kész. Jó, persze tudjuk, hogy ezek lakberendezési szempontból milyen fontos szereppel bírnak, de hogy egy kandalló akár műalkotási szintre is emelhető, az már sokunknak nem jut eszébe.

Ezen szeretett volna változtatni a török Nuvist Designe stúdió, akik lakberendezői körökben eddig is ismertek voltak sokszor meghökkentő formavilággal bíró, egyedi tervezésű bútoraikról és lakberendezési kiegészítőikről. Most úgy döntöttek, hogy a kandallók világát szeretnék kicsit megreformálni formabontó elképzelésükkel. A tűztér elé kerülő hullámzó burkolatnak köszönhetően a lángoknak csak egy része látható, mely különlegesebbé változtatja a kandalló hangulatát. A táncoló lángok és a hullámzó felület egyébkén hihetetlen összhangban vannak egymással, bár a tüzelő utánpótlás a szűk nyílásnak köszönhetően nem tűnik túl egyszerűnek.

Íme pár kép ízelítőként a formabontó, igényes kandalló építés jegyében:


design kandalló


kandalló építés modern stílusban


design kandalló a falban


modern design kandalló

forrás:www.nuvist.com

Megosztás
Váltás teljes nézetre!