Pelletes kályhák

pelletes kályha
A pellet egy olyan préselt, természetes tüzelőanyag, melyet általában faipari hulladékból, fogácsból, fűrészporból állítanak elő. A préselésnek köszönhetően fűtőértéke viszonylag magas. A pellettel üzemeltethető kályhákban a láng hőmérséklete elérheti akár a 900 °C-is, melynek köszönhetően egy pelletes kályha fűtési hatásfoka 90 % körül mozog. Fontos azonban, hogy megfelelő minőségű pelletet válasszunk, a rossz minőségű pellet ugyanis jelentősen csökkentheti a pelletes kályha hatásfokát.Még több információ pelletes kályha kínálatunkról, valamint termékeink árairól webáruházunkban.

tovabb

Hogyan működik a pelletes kályha?

Használata roppant egyszerű, hiszen csupán fel kell töltenünk a pellet-tartályt, mely folyamatosan adagolja a tüzelőanyagot a kályhába, mely akár két napig is elég lehet. Egy átlagos pelletes kályha fogyasztása 1 és 2,5 kg pellet/óra, amivel 3 és 11 kw/óra teljesítmény leadására képes. A teljesítmény értelemszerűen az adagolás mértékétől függ, tehát ezzel tudjuk állítani, hogy a pelletes kályha mennyi hőt adjon le. Mivel az egész teljesen automatikus azért nem kell rá folyamatosan odafigyelni, így kiváló választás lehet abban az esetben, ha napközben nem tartózkodik otthon, de nem szeretné, hogy a lakás kihűljön.

A pelletes kályhák előnyei:

  • a hőmérséklet könnyedén szabályozható
  • üzemelés közben nem igényel felügyeletet
  • a hamut elég hetente egyszer eltávolítani
  • magas hatékonysági fok
  • viszonylag környezetbarát, hiszen faipari hulladékot használunk fűtésre

Cégünk kizárólag Edil Kamin márkájú pelletes kályhák forgalmazásával foglalkozik, hiszen ezek ma a piacon a csúcstechnológiát képviselik. Ezen pelletes kályhák lehetővé teszik, hogy Ön könnyedén beprogramozhassa az adagolónak köszönhetően mikor, milyen hőfok uralkodjon otthonában. Az automata adagolás megkíméli Önt attól, hogy folyamatosan felügyelnie kelljen a tűzre, így ezen pelletes kályha nem csak megfizethető, de kényelmes fűtési alternatívát is kínál.

Pelletes kályhák

További információk pelletes kályha kínálatunkrólWebáruházunkban.

tovabb

Váltás teljes nézetre!