Kéménybélelés

A kéménytechnika világában az egyik leggyakrabban előforduló feladat, mellyel találkozunk, a már meglévő kémények, kéményrendszerek utólagos bélelése. Ennek legfőbb oka, hogy még napjainkban is nagyon sok ingatlan rendelkezik régi, téglaépítésű kéménnyel, melyek ma már sem alapanyaguk, sem szerkezeti kialakításuk szempontjából nem képesek a mai kornak megfelelő gázkazánokat fogadni.

 

A fűtésrendszer korszerűsítése, vagy egy kazáncsere nem úszható meg az ilyen régi típusú kémény utólagos bélelése nélkül.

nevjegy-banner-3

Kéménybélelés! Miért is van szükségem erre?

 

2016-tól a meglévő nyílt égésterű gázkazánokat csak kondenzációs kazánra lehet cserélni. A kondenzációs kazánok alacsony füstgázhőmérséklettel működnek és ennek a következménye a füstgázból kiváló kondenzvíz, ami a béléscsövön keresztül visszafolyik a kazánba. A kondenzációs kazánok minden esetben az égési levegőt kintről szívják, emiatt a meglévő kéményeket 80 mm-es PPS csővel kell kibélelni ( ebbe távozik a füstgáz ), a PPS és a tégla közt pedig a kazán visszaszívja az égési levegőt.

 
Csak egy szakember képes kellően felmérni a helyzetet a kéménybéleléshez, illetve csak is ő tudja megmondani, pontosan milyen anyagra is van szükség a kéménybéleléshez. 
Váltás teljes nézetre!