Pellet

pellet
Napjainkban már egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a különböző fűtési megoldások közül a szilárd tüzelésű rendszerek kínálhatják a legköltséghatékonyabb megoldást. Ezen tüzelőanyagokon belül pedig egyértelműen a pellet jelenti a legkörnyezetkímélőbb megoldást.

De mi is a pellet pontosan és hogyan is készül?


A pellet alapanyagát faipari hulladékok alkotják, melyek egyébként a szemétben végeznék. A pellet készítés során tehát felhasználják ezen faipari hulladékot, hogy elkészítsék a jól ismert apró, 5-6 cm hosszú, kis hengereket. A pellet egyébként kizárólag préseléssel készül tehát semmilyen mesterséges adalékanyagot nem használnak a forgács összeragasztására. Ez csak tovább fokozza a pellet környezetbarát mivoltát. A préselésnek azonban van egy másik előnye is, mégpedig hogy így a pellet elveszíti nedvességtartalmának jelentős részét, vagyis nő annak fűtőrétéke. A jó minőségű pellet esetén ez a fűtőértékük akár a 18-22 Mj/kg-ot is elérheti. Webáruházunkban pedig pont ilyen pellet rendelhet meg tőlünk.

tovabb


A pellet előnyei azonban ezzel még nem merülnek ki. A préselésnek és a nedvességcsökkenésnek köszönhetően a jó minőségű pellet hamutartalma nagyon alacsony, akár 1%-nál is kevesebb. Ez azt jelenti, hogy ilyen pellet használata esetén Önnek sokkal ritkábban kell majd kiürítenie berendezése hamutartályát és természetesen kevesebb kosz is keletkezik majd otthonában.


Azonban van még egy szempont, mely miatt egyre többen a pellet mellett teszik le voksukat. Ez pedig a kényelem. A pellet ugyanis már "konyhakész" állapotban kerül Önhöz, tehát nem kell annak felaprításával bajlódnia. Sőt, a pellet tartálynak köszönhetően a tűzre is ritkábban kell raknia, hiszen elegendő feltöltenie ezen tartályt és órákra, vagy akár egy egész napra is le van tudva a berendezés tüzelővel való ellátása. Ha tehát Ön is ezen kényelmes és környezetkímélő tüzelőre szavaz, akkor látogasson el webáruházunkba, ahonnan egy kattintással meg is rendelheti tőlünk a kíván pelletet.

tovabb

Váltás teljes nézetre!