Bioetanol kandalló tűzterek

bioetanol kandalló tűztér
biokandalló tűztér - mévjegy

A biokandallók nagy előnye ugyanis, hogy nem fával működnek, sőt még csak nem is szilárd tüzelőanyaggal, így nincs szükség füstelvezető rendszerre biztonságos működésükhöz.

De akkor mégis milyen tüzelőanyagnak köszönhetően a biokandallók tűzterében lobogó lángok?

A biokandallók a színtelen, ám jellegzetes szagú bioetanollal, vagy más néven bioalkohollal üzemelnek. Ez a magas cukortartalmú növényekből készült folyadék nagyon hasonlatos az etil-alkoholhoz. Ez a „bio üzemanyag” kerül bele a kandalló tűzterének alján található alkohol tartályokba. A fűtőanyagnak köszönhetően a biokandalló beüzemeléséhez semmilyen szakhatósági engedélyre nincs szükség, és begyújtása mondhatni gyerekjáték.

Mivel a biokandalló használata közben nem keletkezik füst, illetve semmilyen veszélyes égéstermék, ezért kéményhez sem kell csatlakoztatni. Az etanol elégése közben csupán vízpára és minimális mennyiségű széndioxid képződik. A keletkező széndioxid mennyisége nagyjából annyi, amennyit egy konyhai gázrózsa is termel főzés közben. A vízpára pedig a téli fűtési időszakban, mikor egyébként is szárazabbá válik otthonunk levegője, még jól is jön.

Persze a biokandallók nem csak a különleges és meghitt hangulat megteremtésére képesek, hiszen viszonylag komoly fűtési teljesítménnyel is bírnak. Mivel a bioetanol fűtőértéke igen magas, ezért még a nem túl nagyméretű biokandallók is képesek lehetnek akár 3 kW-os teljesítményre. Ráadásul ennek a hőnek 100%-a felhasználható a lakás levegőjének felmelegítésére, hiszen kémény híján, nem tud majd belőle semennyi sem elszökni a szabadba.Még több információ biokandalló kínálatunkról, valamint termékeink árairól webáruházunkban.

tovabb

Biokandallók
További információk biokandalló kínálatunkról Webáruházunkban.

tovabb

Váltás teljes nézetre!