Miért pont egy elektromos kandalló?

Miért pont egy elektromos kandalló?

Sokan szeretnék becsempészni otthonukba azt a különleges és meghitt hangulatot, melyet a kandallóban pislákoló tűz jelent, azonban ingatlanuk paraméterei, vagy magának a megfelelő füstelvezető rendszernek a hiánya nem teszi lehetővé, hogy beépíttessenek egy ilyen fatüzelésű rendszert lakásukba.

Persze vágyunkról ilyen esetben sem kell lemondanunk, hiszen az elektromos kandallók ma már hihetetlen pontossággal képesek imitálni a kandallóban lobogó tűz igéző látványát.

Természetesen olyanok is szép számmal akadnak, akik nem kényszerből döntenek egy elektromos kandalló mellett, hanem kimondottan ezen típussal szeretnék kicsit hangulatosabbá varázsolni otthonukat. Az elektromos kandalló segítségével egy igen tetszetős díszítő elemmel gazdagodhat otthonunk és nem kell, hogy a tüzelő beszerzése miatt fájjon a fejünk, illetve a kandalló tűztér rendszeres kitakarításával sem kell bajlódnunk.

Egy elektromos kandallóhoz semmi másra nem lesz szükségünk csupán elektromos áramra. Ebből kifolyólag egy ilyen kandalló esetén a telepítés nem igényel semmiféle komolyabb építési feladatokat, csupán csatlakoztatjuk a hálózati áramhoz és már üzemel is, vagyis nincsen fúrás-faragás, mint egy hagyományos kandalló építése esetén.

Az elektromos kandallók legnagyobb előnye tehát, hogy üzemeltetésükhöz nincs szükség kéményre, hiszen semmiféle égéstermék nem keletkezik. Ebből kifolyólag sokkal tisztább alternatívát kínálnak, mint hagyományos társaik. A legtöbb elektromos kandalló típus igen portabilis, vagyis könnyen áthelyezhetjük őket egyik helyről a másikra. Csupán kihúzzuk a hálózati áram vezetékét és már vihetjük is. Egy elektromos kandalló használatával megúszhatjuk a fa beszerzésének, felaprításának, behordásának maceráját, illetve arra sincs szükség, hogy folyamatosan ügyeljünk a tűzre, hogy az ki ne aludjon. Egyetlen gombnyomás és máris ott pislákol kandallónkban a tűz, jobban mondva annak imitációja. Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy az elektromos kandallók csak díszítő elemként funkcionálhatnak, azonban ezen eszközök is képesek hő leadására. Természetesen egy elektromos kandallóra kizárólag kiegészítő fűtőrendszerként gondolhatunk, de egy kisebb helyiség levegőjének felmelegítésében nagyon hatékonyak  lehetnek, hiszen egyes típusok akár 1,5-2 kW hőteljesítmény leadására is képesek.

Természetesen az elektromos kandallóknak is vannak hátrányai, melyek közül az egyik a jelentős áramfogyasztás. Mondjuk, aki egy ilyen kandalló mellett dönt, az nem áram számláján szeretne spórolni. Persze, ha csupán a látvány miatt vettük meg elektromos kandallónkat, akkor a fűtési funkciók a készüléken könnyen lekapcsolhatjuk, mellyel jelentősen csökkenthetjük a kandalló fogyasztását is. Ha azonban fűtésre is szeretnénk használni, akkor arra készüljünk fel, hogy az árammal való fűtés nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, ráadásul egy elektromos kandalló vételára is jócskán meghaladja a több elektromos fűtőeszközét.

És mivel egy elektromos kandalló esetén a legfőbb hangsúly a megjelenésen van, ezért fontos hogy olyan darabot tudjunk választani, mely passzol otthonunk stílusához. Ez viszonylag könnyen megoldható, hiszen ma már egész sok típus és változat kapható. Vannak olyan változatok, melyek már burkolattal is el vannak látva, mintha valódi, fatüzelésű kandallók lennének. Egy modernebb, high-tech lakásba pedig ott vannak a falra akasztható változatok, melyek kicsit hasonlítanak egy LCD tévéhez, sőt ma már olyan típusokkal is találkozni, melyek alapból bele vannak építve egy szekrénybe, mely polcrendszerek egyben média tároló funkcióval is bírnak. 

Tekintse meg elektromos kandalló kínálatunkat webáruházunkban.

tovabb

Megosztás
Váltás teljes nézetre!