A hordozható kályhák

A hordozható kályhák

Sokan a hordozható kályhák hallatán szinte azonnal az olajradiátorokra asszociálnak. A hordozható kályhák valóban mobilisak, de a súlyukról nem szabad megfeledkezni.


Soha senki nem fogja ezeket csak úgy pillanatnyi kedve szerint ide-oda pakolászni a lakásban.

Hordozhatóságuk abban áll, hogy nincsenek fix talpazathoz építve. Ennek az az előnye, hogy költözéskor, illetve felújításkor nincs útban a kályha és arrébb lehet azt pakolni. Eközben biztosan sokan elgondolkoznak rajta, hogy akkor miben is merül ki ezeknek a hordozható kandallóknak a hasznossága? És jogos is a kérdés, hiszen az ember egész életében nem költözik túl sokat, illetve nem túl gyakran építi újra a házát. Viszont a hordozható kályháknak ennél sokkal több pozitív tulajdonsága van fixen beépített társaikkal szemben.

Az egyik a kisebb méret, ami miatt nagyon hasznos tud lenni. Természetesen a hordozható kályhák között is lehet olyat találni olyanokat, amik nagyszerűen megállják a helyüket, mint a lakás elsődleges fűtőeszköze. Egy vízteres hordozható kályhának is viszonylag elég nagy lehet a teljesítménye. 

A másik előny az előzőből adódik: a kisebb méretű kandalló a kémény építés kérdésének tekintetében is egy kisebb méretű rendszert igényel. 

További előny, hogy a kisebb kályha keskenyebb keresztmetszetű füstelvezető rendszert eredményez. Ez azért hasznos, mert ha például régi, falazott kéményünket felújítottuk és az új béléscső, valamint a szigetelés miatt a kémény hasznos keresztmetszete lecsökkent, akkor egy hordozható kályha jelentheti a megfelelő megoldást.
 
Megosztás
Váltás teljes nézetre!