Mennyibe kerül egy elektromos kandalló beépítése?

Mennyibe kerül egy elektromos kandalló beépítése?

Mikor egy elektromos kandalló megvásárlásán kezdünk el gondolkodni, akkor egyértelmű, hogy az első felmerülő kérdés a beszerzési ár és az üzemeltetés költsége lesz.

Alapvetően egy elektromos kandalló vételára, és persze üzemeltetési költsége, jóval alacsonyabb, mint hagyományos, fával üzemeltethető társaié. Persze az ár rengeteg mindentől függ kezdve a mérettől, a típuson át, egészen a kandalló stílusáig.

Más elektromos szobai fűtőberendezésekhez képest persze az elektromos kandallók ára azért valamivel magasabb, de természetesen jóval többet is kapunk a pénzünkért, mint mondjuk egy elektromos hősugárzó esetén. Egy elektromos kandalló ugyanis nem csak egyszerűen egy fűtéstechnikai eszköz, hanem egyben dekoráció, belsőépítészeti elem is. Persze vásárláskor mindenféleképpen fontos figyelembe vennünk az egyes készülékek teljesítményét is, hiszen az üzemeltetési költséget egyértelműen ez fogja majd meghatározni.

Egy normál elektromos kandalló üzemeltetési költségei egyébként nagyjából megegyeznek a hagyományos elektromos szobai melegítők üzemeltetési költségeivel. Emellett természetesen a készülékek fogyasztása szabályozható is, általában 700 és 1500 W között, attól függően, hogy éppen mekkora leadott hőre van szükségünk. Sőt, a fűtési funkció szinte az összes ilyen berendezésben lekapcsolható. Ilyen esetben csak a világítási funkció marad bekapcsolva, vagyis élvezhetjük a „kandalló hangulatot”, mégsem fog villanyszámlánk jelentősen megnőni. Ez már csak azért is előnyös, mert sokan vannak, akik csak az egyedi és különleges hangulat miatt döntenek egy elektromos kandalló mellett, mert mondjuk otthonuk adottságai nem teszik lehetővé egy hagyományos kandalló telepítését.

Természetesen a beszerzési és telepítési költségek is jóval elmaradnak egy hagyományos kandallóéhoz képest. 2-3 kW-os elektromos tűzterek mér 100.000 forint környéki összegért is beszerezhetőek, és még ha egy klasszikus, vagy modern stílusú kandalló burkolattal is látjuk el, a beépítés teljes költsége, akkor sem haladja meg a 400-500 ezer forintot.

Az elektromos kandallók tehát akkor is kiválóak lehetnek, ha pénztárcánk nem engedni meg egy hagyományos kandalló telepítését és üzemben tartását, azonban a nappaliban pislákoló lángok egyedi hangulatáról nem szeretnénk lemondani.

Megosztás
Váltás teljes nézetre!