Kandalló blog

A gazdaságos és hatékony fűtés titka

Ha valóban hatékonyan és gazdaságosan szeretnénk fűteni kandallónkkal, akkor elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű tüzelőanyag mellett tegyük le voksunkat. Az ilyen tüzelőanyag egyik legfontosabb paramétere pedig annak víztartalma.

Bővebben...

A tűztérnyílás és a tűztér

Egy kandalló szerkezeti felépítés tekintetében számos jól elkülöníthető részre osztható, melyek közül talán a négy legfontosabb a tűztérnyílás, a tűztér, a tűztalaj, vagy más néven kandallófenék és a tűztérfal. Most az első két elemmel szeretnénk részletesebben foglalkozni, hogy ezek kialakítása esetén milyen lehetőségeink vannak és milyen technikai paramétereknek kell ezen elemeknek megfelelnie.

Bővebben...

Hőáteresztő és hőszigetelt kandalló burkolat

A különböző kandalló burkolatokat többféleképpen csoportosíthatjuk kezdve alapanyaguktól egészen stílusukig. Ezeknél egy kevésbé ismert csoportosítási forma, hogy hőközlő, vagy hőszigetelt burkolatról van.

Bővebben...

Néhány gondolat a pelletről

Mára már hazánkban is a pellet számít az egyik legjelentősebb fűtőanyag alternatívának, ha szilárd tüzelésű rendszerről van. Sokan még sincsenek tisztában azzal ,hogy mi is a pellet valójában, valamint hogy mik ezen tüzelőanyag előnyei. Következzék pár hasznos információ a pelletről és, arról mik is a megfelelő minőségű pellet ismérvei.

Bővebben...

Mik azok a huzatfokozók és mire is jók pontosan?

Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy az égéshez levegőre pontosabban oxigénre van szükség. Egy szilárd tüzelésű rendszer esetében az égés sokkal hatékonyabb lehet ha a tűztérbe megfelelő mennyiségű levegő jut be, ha pedig az égés hatékonyabb, akkor kevesebb energia megy veszendőbe, ergo pénzt takaríthatunk meg. Ehhez azonban a kéménynek megfelelő huzatossággal kell rendelkeznie. Egy huzatfokozó azonban ennél is többre képes.

Bővebben...

Mit jelent az, hogy folyton égő kandalló?

A nevükből már sejthető, hogy miben rejlik az úgynevezett folytonégő, vagy más néven energia hatékony kandallók előnye. De mitől nevezhető egy kandalló folytonégőnek és mennyire biztosítanak ezek valóban folyamatos és egyenletes temperálást otthonunkban?

Bővebben...

Váltás teljes nézetre!